مدیر عامل انجمن جامعه ایمن عنوان كرد

۸۵ درصد علت مسمومیت با مونوكسیدكربن نقص در دودكش

۸۵ درصد علت مسمومیت با مونوكسیدكربن نقص در دودكش به گزارش ایمن رها مدیر عامل انجمن جامعه ایمن با اعلان اینکه الزام با ایمن سازی و دتکتور مکمل ایمنی است، اظهار داشت: ۸۰ تا ۸5 درصد علل حوادث مسمومیت با گاز مونوکسید کربن نقص در دودکش است.


مجید نوفرستی در گفت و گو با ایسنا، در باره استفاده از دتکتورهای کاشف مونوکسید کربن اظهار نمود: در سال ۸۶ بیشترین آمار مرگ خاموش بود که ۱۰۲۴ نفر بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسید کربن جان خودرا از دست دادند.

وی افزود: آن موقع کارشناسان دستگاه های مرتبط درباب لطمه شناسی مسمومیت با گاز مونوکسید کربن فعالیت کردند که آن زمان یکی از راه های پیشنهادی استفاده از دتکتورهای مونوکسید کربن بود.

نوفرستی اظهار داشت: در آن سال، شرکت هایی هم بودند که کاشف مونوکسید کربن عرضه می کردند و حوادثی هم رخ داده است که در محل، کاشف منوکسید کربن وجود داشته، ولی حادثه رخ داده است. بدین سبب در آن زمان استفاده از دتکتورهای مونوکسید کربن ترویج نشد.
این کارشناس ایمنی با اعلان اینکه نوشتن استاندارد برای کاشف های مونوکسید کربن چند سال به طول انجامید، اظهار داشت: به ناچار ملاک تایید ما آرم استاندارد است چونکه زمانی که این آرم را دارد یعنی حداقل نمره قبولی را دریافت کرده است، بعد از تدوین استانداردها نیاز به بستر آزمون این دستگاه بود که در نهایت شرکت گاز و دانشگاه تهران پیگیری کردند و با اختصاص بودجه برای این منظور حدود چهار یا پنج سال است که هم استاندارد آن تامین شده و هم برای این دستگاهها بستر آزمون وجود دارد.
مدیرعامل انجمن جامعه ایمن اظهار داشت: آتش نشانی هم برمبنای اقداماتی که انجام می دهد یک وندور فهرست دارد که در آن باید دستگاه تست های سختگیرانه تری را هم بگذرانند و حداقل شرایط آن هم این است که دستگاه استاندارد داشته باشد.
وی افزود: هم اکنون چند شرکت در وندور فهرست آتش نشانی هم هستند که اطلاعات لازم برای دسترسی به این شرکتها در سایت آتش نشانی انتشار یافته است.
وی با اعلان اینکه ۸۰ تا ۸۵ درصد علل حوادث مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن نقص در دودکش است، اظهار نمود: آتش نشانی طرح هایی را با عنوان سفیران نجات اجرا و با کمک داوطلبان سازمان در محله های مختلف شرایط دودکش ها را بررسی و نکات لازم را به شهروندان ارائه می کرد وحتی در وضعیت خیلی حاد هم یک کاشف مونوکسید کربن نیز هدیه داده می شد.

نوفرستی اضافه کرد: نقش این کاشف های مونوکسید کربن است که اگر میزان این گاز در فضا بیشتر از حد مجاز باشد آغاز به آژیر کشیدن می کند. بدین سبب بهتر این است که این دستگاه به شیر گاز وصل باشد که در صورت نیاز آنرا قطع هم بکند، اما اتفاق بدی که میفتد این است که اگر نسبت به ایمن سازی دودکش ها اقدام نشود در خانه هایی که این دستگاه نصب شده است هم حادثه رخ می دهد.

مدیر عامل انجمن جامعه ایمن با اعلان اینکه الزام با ایمن سازی و دتکتور مکمل ایمنی است، اظهار داشت: اگر درباب استفاده از کاشف های مونوکسیدکربن فرهنگ سازی نشود می تواند تاثیر معکوس داشته باشد، حتی نگران هستیم که متولیان صنعت ساختمان در انجام وظایف خود کوتاهی کنند و بعد از آن فکر کنند که با بهره گیری از کاشف مونوکسید کربن می توان آنرا جبران کرد؛ بدین سبب این دستگاه چاره نهایی نا ایمنی نیست.

وی اظهار داشت: کاشف مونوکسید خطاهای همه را جبران نمی کند، این یک هشدار برای اعلام نا ایمنی است. در صورتیکه این فرهنگ سازی شود می توان استفاده از این دستگاهها را ترویج کرد و از خیلی از حوادث جلوگیری کرد.
نوفرستی اظهار داشت: از سال ۸۲ تا ۸۶ هر سال به طور متوسط آمار گازگرفتگی ۱۵ درصد رشد داشته است، در آن زمان اقدامات بسیاری انجام شد و همه موجب شد که با وجود دو برابر شدن مشترکین گاز و.. حالا آمار حوادث کمتر از ۸۰۰ نفر است که البته باز هم باید کمتر شود.
وی اظهار داشت: در این سال ها استاندارد بخاری ها و آبگرمکنها پیشرفت داشت و برای آن یک قطع کن" به نام حسگر خروجی دود نصب گردید و با توجه به این قطعه اگر دمای نقطه نصب از حدی بالاتر میرفت نشانه انسداد دودکش و افزایش دما است، بدین سبب خود به خود دستگاه را خاموش می کرد.
نوفرستی افزود: هم اکنون این قطعه در بخاری ها وجود دارد، اما متاسفانه به خاطر مشکلی که بیشتر ساختمان ها دارد زمان نصب آبگرمکن ها و بخاری ها این حسگر را قطع می کنند تا از قطع شدن آن جلوگیری نمایند. به خصوص نصاب های غیر مجاز هم این اقدام را انجام می دهند.
وی با اشاره به مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان اظهار داشت: تمام این اقدامات ملی است و باید اقدامی ملی صورت گیرد. در پاییز ۹۲ مقررات ملی ساختمان ابلاغ گردید، مقرراتی که سال ها در انتظار آن بودیم. در این قانون تعریف شده که هر فاکتوری در ساختمان باید چه زمانی توسط کارشناسان بررسی و تایید گردد.
وی ادامه داد: تمام مقررات دیگر ما ناظر بر زمان ساخت است و تنها مبحثی که به بهره برداری برمیگردد مبحث مقررات ملی ساختمان است، اما متاسفانه دریغ از اجرای پایلوت آن حتی در یک خانه.
مدیر عامل انجمن جامعه ایمن اشاره کرد: متاسفانه بعد از هشت سال تصویب هنوز اجرا نشده است، بتازگی بخشنامه اجرائی آن نوشته شده و اگر این قانون اجرائی شود آمار گازگرفتگی حدود ۵۰ درصد یا بیشتر قابل پیشگیری است، اما موضوع این است که باید اقدامی صورت گیرد.





منبع:

1399/11/04
18:29:29
0.0 / 5
1042
تگهای خبر: آتش نشانی , استاندارد , ایمنی , حادثه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
imenraha.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ایمن رها محفوظ است

ایمن رها

تجهیزات آتش نشانی و ایمنی و فروش و شارژ کپسولهای آتش نشانی