رییس سازمان مدیریت بحران تهران عنوان كرد

پیشبینی ۲میلیون کشته و زخمی در لحظه اول زلزله احتمالی تهران

پیشبینی ۲میلیون کشته و زخمی در لحظه اول زلزله احتمالی تهران به گزارش ایمن رها رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اظهار داشت: ۱۰۳ پایگاه بحران ساخته شده در اختیار شهرداری تهران است.


به گزارش ایمن رها به نقل از ایسنا، رضا کرمی محمدی در هشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در عرضه گزارش عملکرد سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ضمن ارزوی سلامتی برای چمران، ریاست شورای شهر تهران اظهار داشت: شهر تهران دارای مخاطرات طبیعی بسیاری مانند زلزله، فرو نشست، سیل و... است. میزان خطر این بلایا بگونه ای است که از نظر سازمان مدیریت بحران، دیگر ساختمان پلاسکو، بحران خوانده نمی شود؛ بلکه فقط حادثه است. ارزش بودجه سازمان مدیریت بحران از سال ۸۸ تا ۹۳ مناسب بود که هم اکنون بودجه قبلی به یک پنجم رسیده است.
وی ادامه داد: مدیریت بحران باید برمبنای تحلیل داده ها باشد، تا پیشبینی و هشدارها قبل از وقوع مخاطرات داده شود. تجهیزات بسیاری نظیر، باران سنج، سد سنج و... برای سازمان مدیریت بحران خردیداری شده است. مخاطراتی که در شهر تهران با آن مواجه هستیم احتیاج به رصد دارد که این رصد با استفاده از سامانه هایی نظیر اخطار سریع زلزله، تخمین خسارت و... است.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اظهار داشت: تجهیزات زیرساختی دیگری مانند دکل های خود ایستا، ۶ کواد کوپتر خریداری شد. همینطور تابلوهای اخطار هواشناسی جهت پیشگیری از بروز حوادث در مبادی کوهستانی نصب گردید. تابلوهای راهنمایی اضطرای در شهر ارائه شد و دستگاه تولید ماسک بهداشتی خریداری و تجهیز شد که این دستگاه برای بحران هایی مانند زلزله که می تواند باعث اپیدمی شود، بطور قطع به کار خواهد آمد.
کرمی محمدی ضمن اشاره به تغییر ساختار تشکیلاتی سازمان مدیریت بحران اضافه کرد: بخش پایش و رصد به سازمان اضافه شده است که حائز اهمیت می باشد و بزودی چارت جدید ابلاغ خواهد گردید.
وی درمورد پایگاه های مدیریت بحران هم اظهار داشت: ۱۰۳ پایگاه بحران ساخته شده که در اختیار شهرداری تهران است. همینطور ۸ پایگاه دیگر درحال آماده سازی است که در صورت تزریق بودجه به بهره برداری خواهد رسید.
کرمی محمدی ضمن اشاره به انجام مطالعات توسط دانشگاه صنعتی شریف درباره مخاطرات شهر تهران توضیح داد: مدل سازی ریسک لحظه ای ساختمان ها از مطالعات و بررسی های این دانشگاه است.
وی افزود: دانشگاه تربیت مدرس هم مطالعات خوبی در حوزه بحران و مقاوم سازی در شهر داشته که این مطالعات و بررسی ها نشان داده است در هر کدام از مناطق زلزله ای که مورد انتظار است اتفاق می افتد. بعد از وقوع زلزله حدود ۶۰ درصد سازه ها در همه مناطق گرفتار صدمه می شوند که اگر مقاوم سازی صورت گیرد این آمار به ۴۰ درصد خواهد رسید یعنی ۲۰ درصد کاهش پیدا خواهد نمود.
وی درباره تلفات و مصدومیت های بعد از زلزله در مناطق تهران این گونه اظهار داشت: مناطق ۱ تا ۵ باتوجه به ساخت و ساز، بلند مرتبه سازی و گسل ها تلفات بیشتری خواهند داشت و در مجموع با وقوع زلزله ۲ میلیون کشته و مصدوم شدید خواهیم داشت و این آمارها در ارتباط با مطالعاتی است که درحال انجام هستند و از این ۲ میلیون نفر حدود ۴۰۰ هزار نفر کشته در یک دقیقه خواهد بود، بنابراین برای گزینه دفن جمعی باید از الان برای آن فکری بکنیم و امکانی غیر از این نداریم و بطور قطع اگر مقاوم سازی صورت گیرد تعداد کشته و مصدوم های شدید به ۴۰۰ هزار نفر کاسته می شود که از این تعداد زیر ۱۰۰ هزار نفر کشته خواهیم داشت.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران افزود: سامانه پایش و پیشبینی زلزله و سامانه مانیتورینگ ایستگاه های بادسنج در این دوره بوجود آمد که با استفاده از داده های این سامانه ها میتوان از بحران ها جلوگیری کرد و مطالعات دیگر دانشگاه شهید بهشتی در حوزه بحران نشان داده است که هر محله تهران با چه مشکلاتی مواجه می باشد تا این مسائل به هر منطقه ابلاغ شود.
وی درباره بافت فرسوده در شهر تهران هم اظهار داشت: بافت فرسوده در شهر تهران ۳ هزار و ۲۶۸ هکتار است که در صورت نوسازی بافت فرسوده این آمار کاهش پیدا خواهد نمود.
کرمی درمورد صدور پروانه های بهسازی لرزه ای بیان نمود: تدوین فرایند صدور پروانه بهسازی لرزه ای نسبی به کمک معاونت شهرسازی و معماری تدوین و به شهرداری ها ابلاغ گردید.
وی ضمن اشاره به سامانه اخطار سریع زلزله ذکر کرد: این سامانه مردم را نجات خواهد داد که دانشگاه فردوسی مشهد دارد این سامانه را پیگیری می کند. حسگرهای اخطار سریع زلزله اطراف تهران نصب شده است. همینطور سامانه تخمین خسارت علاوه برخارج شهر در داخل شهر هم نصب شده است. این سامانه پس از ۵ دقیقه حدود ۷۰ گزارش را به دست سازمان مدیریت بحران برای تعیین وضعیت پس از زلزله می رساند.
کرمی محمدی به سامانه آنلاین پایش حرکات پوسته زمین اشاره نمود و اظهار داشت: این سامانه برای موادی مانند فرونشست زمین به کار خواهد آمد.
وی از استقرار ۵۶ پایگاه اورژانش در شهر تهران اطلاع داد و اضافه کرد: این پایگاه ها زمان حضور اورژانش در محل حادثه را از ۴۵ دقیقه به ۱۵ دقیقه کم کرد. همکاری بخشی از نیروهای داوطلب بحران در فرایند واکسیناسیون از اتفاقات مهم دوران کرونا است. اجرای سامانه طرح ملی مدرسه آماده در ۱۱ کلانشهر، پخش برنامه رادیویی شهر آماده، پخش برنامه های تلویزیونی شهر آماده و مقدمات تهیه فیلم نامه سینمایی برای زلزله تهران از دیگر اقدامات سازمان مدیریت بحران است.
به گزارش ایمن رها به نقل از ایسنا، تشکری هاشمی از اعضای شورای شهر تهران بعد از استماع گزارش رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران ضمن قدردانی از عرضه این گزارش و تلاش پرسنل این سازمان اظهار داشت: در گذشته رئیس ستاد مدیریت بحران تهران شهردار تهران بود که این مسئولیت از شهردار تهران گرفته شده است. چه مشکلی وجود داشته که این اتفاق افتاده و آیا هم اکنون مأموریت های این سازمان تغییر کرده است؟
وی ادامه داد: با عنایت به این که در مواقع بروز حادثه احتیاج به راه های اضطراری وجود دارد آیا پل ها و برج هایی که در این مسیرها هستند برایشان اقدامی انجام شده و چه تجهیزاتی برای بازگشایی این مسیرها فراهم شده است؟ همینطور برای آموزش و ایجاد آمادگی در بین شهروندان چه اقداماتی انجام شده است.
وی افزود: بعضی از تجهیزات در سوله های بحران نگهداری می شود که با گذر زمان تاریخ مصرف آنها می گذرد. آیا تمهیداتی برای جایگزینی آنها اندیشیده شده است و تحلیل ها در ارتباط با زلزله های کمتر از دو و سه ریشتر انجام شده یا خیر؟
قائمی دیگر عضو شورای شهر تهران هم ضمن تشکر از عرضه گزارش سازمان مدیریت بحران شهر تهران اظهار داشت: یکی از نیازهای اساسی در بحران ها ارتباطات و مخابرات است و احتیاج به دکل های خود ایستا وجود دارد که لازم است گزارشی در این رابطه عرضه شود. مقرر بود در گذشته تجهیزات ارتباطی خودرویی تهیه و تجهیز شود. در این مورد هم گزارشی را عرضه بفرمایید.
محمد آقامیری دیگر عضو شورای شهر تهران هم در ارتباط با گزارش عرضه شده توسط رئیس سازمان مدیریت بحران اظهار داشت: از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۸ ظرف مدت ۱۲ سال ۱۱۸۵ زلزله به بزرگای بیشتر از ۲.۵ ریشتر داشته ایم. از سال ۷۴۳ میلادی تا ۲۰۱۸، ۱۵ زلزله به بزرگای شش ریشتر تا شعاع ۱۵۰ کیلومتری مرکز تهران به وقوع پیوسته و آخرین زلزله شش ریشتری در سال ۲۰۰۴ رخ داده که تهران هم لرزیده، بر این اساس دوره بازگشت این زلزله ها انتظار می رود که در سال ۲۰۹۰ زلزله شش ریشتری داشته باشیم.
وی ادامه داد: اما از سال ۷۴۳ تا ۲۰۱۸ میلادی هشت زلزله با بزرگای ۷.۵ ریشتر به بالا داشتیم که دوره بازگشت آنها ۱۵۹ ساله است و آخرین زلزله در سال ۱۸۰۳ میلادی بوده که در فاصله ۱۰۰ کیلومتری تهران حدفاصل فیروزکوه و دماوند در حدود ۷.۵ ریشتر به وقوع پیوسته که از این زلزله ۱۹۰ سال می گذرد، بنابراین از دوره بازگشت این زلزله ها که بالای هفت ریشتر می باشد حدود ۳۰ سال هم بیشتر گذشته، در تهران ساختمان هایی داریم که عمر بالای ۴۰ ساله دارند و اتفاقا بلندمرتبه هستند اما هیچ گاه ندیدیم سازمان مدیریت بحران اعلام نماید که این ساختمان ها باید تخریب شوند. چون که در مقابل زلزله مقاوم نیستند.
به گزارش ایمن رها به نقل از ایسنا، کرمی محمدی در پاسخ به سوالات و تذکرات اعضای شورای شهر تهران، اظهار داشت: درباره راهبردها و ارتقای ایمنی اماکن به بودجه ۱۰ میلیارد دلاری نیاز است که بطور قطع هر بخشی از این بودجه تامین گردد با عنایت به این که ساختمان های مهم تهران مشخص شده بر مبنای اولویت میتوان مقاوم سازی آنها را انجام داد.
وی ادامه داد: در حوزه تأمین تجهیزات در بخش آتش نشانی تعداد زیادی نردبان و ماشین به همراه سایر تجهیزات تأمین شده است. برای هماهنگی با سایر سازمان ها شورای هماهنگی مدیریت بحران شهر تهران داشتیم که بر مبنای قانون مدیریت بحران قبلی بود اما در سال ۹۸ قانون جدید ابلاغ گردید ولی با اصرار ما حکمی از جانب وزیر کشور بعنوان رئیس ستاد مدیریت بحران تهران داده شد که شهردار تهران بعنوان فرمانده میدان در حوادث محلی تعیین شد. البته ما روال شورای هماهنگی و برگزاری جلسات آنرا همچون گذشته پیگیری کردیم.
رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران درباره راه های اضطراری در درون شهر تهران هم اظهار داشت: تمامی پل ها در راه این راه ها مقاوم سازی شده و مشکلی وجود ندارد. آمار برج ها هم درحال مطالعه است اما اکثرا فاصله ها به حد کافی وجود دارد.
وی اظهار داشت: استانهای معین برای شهر تهران در هنگام ورود به بحران در قانون قبلی مشخص شده بود اما اقدامی انجام نشده بود و جلسه هماهنگی هم برگزار نشده بود تا این که در سال ۹۹ تمام استانهای معین با مناطق ما جلسه گذاشتند و از شرایط منطقه آگاه شدند بدون شک استانهای معین باید در ۵۰ کیلومتری تهران پایگاه آمادگی داشته باشند که این مورد درحال مطالعه است و حدود دو پایگاه هم مکانشان مشخص شده است.
وی تصریح کرد: در سال ۹۹ با عنایت به انتشار کرونا مانور دور میزی را مقرر بود که اجرایی نماییم. در این مانور طراحی شد که استانهای معین هم حضور داشته باشند اما روز قبل اجرای مانور اعلام گردید که مانور انجام نشود که این ضربه بدی بود. گفتند وزیر کشور باید موافقت کند، بر همین مبنا ما درخواستی داریم که وزیر کشور سابق هم موافقت کردند و این مجوز داده شده است. بطور قطع هیچ سازمانی مثل ما نیروهای داوطلب آماده ندارند.
وی ادامه داد: در ارتباط با تجهیزات، تجهیزات بسیار زیادی فراهم شده ولی باید تجهیزات کاربردی باشند. بر همین مبنا پایشی انجام دادیم تا تجهیزاتی که کاربرد نداشتند به تدریج حذف نماییم. مواردی که تاریخ مصرفشان گذشته بود عوض شده و یا این که مهم نبودند و باید خارج می شدند.
وی در مورد تحلیل وقوع زلزله های کمتر از ۲ و ۳ ریشتر هم اظهار داشت: وقوع این زلزله ها یک مفهوم دارد و آن این که زلزله خواهد آمد اما این که کی به وقوع می پیوندد هیچ کس نمی داند. بطور قطع پیش نشانگرها بررسی می شوند اما زلزله قابل پیشبینی نیست و تنها ۱۰ ثانیه قبل می توانیم اخطار دهیم. حدود ۴۰۰ مانور در زمانی که کرونا نبود به صورت سالیانه برگزار می کردیم که در این مانورها محلات، مناطق و مدارس حضور داشتند.
وی افزود: طبق مصوبه دولت شهرداری موظف است مکان مورد نیاز برای دکل های ارتباطات پایدار را در اختیار بگذارد. ما پایگاه های خودمان را در اختیار این کار قرار دادیم و تجهیزات خودرویی هم با بودجه ای که داشتیم تنها منجر به تجهیز دو خودرو شد ولی برای تعداد بیشتر ظرفیت مالی لازم وجود نداشت.
کرمی درباره ساختمان هایی که مقاوم سازی نیاز دارند، اظهار داشت: ۵۰ درصد بیمارستان های ما بالای ۶۰ سال قدمت دارند که همین جا اعلام می کنم این ۵۰ بیمارستان باید ساخته شوند، بطور قطع در این عرصه بودجه مورد نیاز وجود نداشت و نمی توان برای اولویت ها بودجه لازم را تأمین کرد و همزمان مبحث ساختمان های فرسوده را در اولویت قرار داد، چون که بودجه لازم وجود نداشت.




منبع:

1400/06/10
11:39:50
5.0 / 5
793
تگهای خبر: آتش نشانی , آموزش , آنلاین , ایمنی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
imenraha.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ایمن رها محفوظ است

ایمن رها

تجهیزات آتش نشانی و ایمنی و فروش و شارژ کپسولهای آتش نشانی