رئیس پلیس پیشگیری ناجا تاكید كرد؛

توجه به پیشگیری اجتماعی می تواند راهكار بازدارنده جرایم باشد

توجه به پیشگیری اجتماعی می تواند راهكار بازدارنده جرایم باشد ایمن رها: رئیس پلیس پیشگیری ناجا، پیشگیری اجتماعی را راهكار بازدارنده از وقوع طیف وسیعی از جرایم دانست و خصوصیت های عدالت ترمیمی را برشمرد.



به گزارش ایمن رها به نقل از مهر، سردار محمد شرفی در همایش «عدالت ترمیمی» پلیس پیشگیری ناجا، اظهار نمود: با عنایت به شاخص های مدرن جهانی یكی از تعاریف امنیت ملی این است كه اگر كشوری بتواند شرایطی مهیا سازد كه به وسیله آن بتواند تهدیدات داخلی و خارجی را دفع كند، از ارزش های حیاتی و تمامیت ارضی خود در زمان صلح و جنگ پاسداری كند و مشاركت سیاسی اتباع خویش را در بالاترین سطح حفظ كند، می توان اظهار داشت كه امنیت ملی آن كشور در سطح مطلوبی قرار دارد.
وی ادامه داد: اگر شرایط موجود را با شاخص های یادشده تطبیق دهیم، سطح امنیت ملی در ایران یك پدیده حدودا بی همتا به حساب می آید.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا خاطرنشان كرد: همه این اقتدار و امنیت بالا، مرهون هدایت های حكیمانه مقام معظم رهبری، هوشیاری و آمادگی نیروهای مسلح، ایثار، فداكاری و روحیه شهادت طلبانه جوانان این مرز و بوم در هر شرایطی و حضور و مشاركت مردم عزیز در تمام صحنه ها است.
وی در ادامه با اشاره به تاثیر مشاركت مردمی در امنیت، اظهار داشت: امروزه دوركردن مجرم از اجتماع و منزوی كردن او دیگر مانند گذشته نمی تواند پاسخگوی نیاز جامعه برای پیراستن كژی های اجتماعی باشد، بلكه این اصلی در پیشگیری اجتماعی ایفای نقش كند.
این مقام ارشد انتظامی تصریح كرد: آنچه با اطمینان می توان گفت این است كه روش های گذشته نه تنها به نتیجه مطلوبی منجر نمی گردد، بلكه منابع هنگفتی را هم از میان خواهد برد و در بعضی موارد حتی نتیجه وارونه هم به دنبال خواهد داشت.
وی تصریح كرد: برخوردهای پیشین در پلیس بیشتر از نوع سلبی بود و معاونت هایی همچون معاونت اجتماعی و پلیس تخصصی پیشگیری در ساختار آن وجود نداشت، ارتباطات رسانه ای پر قدرتی هم در اختیار پلیس نبود تا بر افكار عمومی اثرگذاشته یا مباحث آموزش و پیشگیری را در جامعه نهادینه سازد، اما درسال های اخیر با تفكر نوینی كه در فرماندهی سازمان حاكم شد، بازمهندسی اساسی در ساختار ناجا صورت گرفت و روی اخلاق حرفه ای، افكار و آموزش كاركنان و هدایت افكار عمومی به صورت هدفمند كار شد.
این مقام ارشد انتظامی با اشاره به اینكه هم اكنون رویكرد پلیس هرچه بیشتر به سمت برخوردهای ایجابی پیش می رود، اظهار نمود: این بدان مفهوم است كه دیگر مانند گذشته بزهكار، تنها با اجبار از ارتكاب جرم بازداشت نمی گردد، بلكه پیشنهادهایی متناسب با وضعیت وی به او داده می گردد تا بتواند انجام آن امور را جایگزین رفتار تبهكارانه خود كند و به زندگی و تعاملات اجتماعی بازگردد و جامعه هم در این روند مشاركت داشته و بر اجرای آن نظارت می كند.
وی اضافه كرد: در واقع روش های مربوط به عدالت ترمیمی كه بر پایه مشاركت عمومی بنا شده اند هم در همین راستا هستند و به جای مجازات كیفری مانند زندان و یا جریمه نقدی سنگین تلاش می كنند تا فرد خاطی یا مجرم را به سمتی هدایت كنند كه اشتباه خویش را جبران و به صورت همزمان با تمام وجود به نادرستی عمل خود پی ببرد تا از تكرار جرم خود برای بار دوم پرهیز كند و از جانب دیگر با بهره گیری از ظرفیت های مشاركتی جامعه مانند ریش سفیدی و انجام مذاكره می توان از وقوع جرم پیشگیری كرد.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا تصریح كرد: در این روش از فرد خاطی خواسته می گردد تا به جای پرداخت خسارت یكباره، آنچه را ویران كرده یا دچار صدمه ساخته با پذیرش مسئولیت، دوباره و به مرور زمان مانند روز اول بازسازی كند.
سردار شرفی در انتها با اشاره به اینكه عدالت ترمیمی دارای این امتیاز است كه امكانات گوناگونی برای مجازات فرد خطاكار در اختیار دستگاه قضائی و پلیس قرار می دهد، خاطرنشان كرد: این مورد سبب خواهد شد در صورت برخورداری از یك تفكر خلاقانه بدون اینكه با مجازات كیفری راه بازگشت مجرم به جامعه و زندگی عادی را دشوار نماییم، بتوانیم ضمن جبران خسارات و صدمه های وارده، عدم تمایل مجرم به بزه ارتكابی را تضمین و در سوی دیگر می توان از وقوع بسیاری جرایم هم پیشگیری كرد.

1396/11/19
13:17:12
5.0 / 5
4493
تگهای خبر: امنیت , پلیس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
imenraha.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ایمن رها محفوظ است

ایمن رها

تجهیزات آتش نشانی و ایمنی و فروش و شارژ کپسولهای آتش نشانی