هشدار سازمان غذا و دارو افزایش موارد مسمومیت کبدی با اسپیرولینا به گزارش ایمن رها، رییس گروه پایش ایمنی مصرف فراورده های سلامت سازمان غذا و دارو اظهار داشت: طبق گزارش های ثبت شده در سامانه ADR.TTAC.IR، مصرف اسپیرولینا با سفارش افراد ناشی سبب بروز عوارض شدید کبدی در کشور شده است. مرجان کریمی گفت: در ماه های گذشته گزارش هایی در سامانه گزارش دهی عوارض و اشتباهات دارو پزشکی کشور بر مبنای بروز عارضه لطمه کبدی درپی مصرف فرآورده اسپیرولینا با سفارش باشگاه های ورزشی و افراد غیرماهر دریافت شده است. وی با اشاره به ثبت موارد مشابه در دیگر کشورها اضافه کرد: گزارشات نشان میدهد در برزیل ۶۰ مورد فوت و ۱۲۶ لطمه کبدی ناشی از این فراورده ثبت شده است. وی اضافه کرد: مردم باید علاوه بر تبلیغات اغواکننده، از مضرات بالقوه این جلبک نیز آگاه باشند. رئیس گروه پایش ایمنی مصرف فراورده های سلامت اضافه کرد: بااینکه اسپیرولینا یک جلبک سبز-آبی سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و پروتئین است اما مصرف کنترل نشده آن می تواند مخاطرات جدی بهمراه داشته باشد. وی با اعلان اینکه احتمال ایجاد مواد سمی در طول کشت و فرآوری جلبک محتمل است اظهار داشت: بااینکه خود جلبک سمی نیست اما آلودگی هایی با سیانوتوکسین ها، فلزات سنگین، آفت کش ها یا هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای و سمومی مانند سم میکروسیستین و هپاتوتوکسین می تواند منجر به مسمومیت، لطمه کبدی، اختلال گوارشی و حتی خطرات طولانی مدت مانند آلزایمر و پارکینسون شود. کریمی اشاره کرد: فیکوسیانین موجود در جلبک نیز امکان دارد در بعضی افراد آلرژی ایجاد نماید و حتی منجر به شوک آنافیلاکسی شود. به همین دلیل از مصرف خودسرانه و مصرف فراورده های غیر مجاز این جلبک باید اکیدا اجتناب شود. مرجان کریمی گفت: در ماه های گذشته گزارش هایی در سامانه گزارش دهی عوارض و اشتباهات دارو پزشکی کشور بر مبنای بروز عارضه لطمه کبدی درپی مصرف فرآورده اسپیرولینا با سفارش باشگاه های ورزشی و افراد غیرماهر دریافت شده است. وی با اشاره به ثبت موارد مشابه در دیگر کشورها اضافه کرد: گزارشات نشان میدهد در برزیل ۶۰ مورد فوت و ۱۲۶ لطمه کبدی ناشی از این فراورده ثبت شده است. وی اضافه کرد: مردم باید علاوه بر تبلیغات اغواکننده، از مضرات بالقوه این جلبک نیز آگاه باشند. رئیس گروه پایش ایمنی مصرف فراورده های سلامت اضافه کرد: بااینکه اسپیرولینا یک جلبک سبز-آبی سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و پروتئین است اما مصرف کنترل نشده آن می تواند مخاطرات جدی بهمراه داشته باشد. وی با اعلان اینکه احتمال ایجاد مواد سمی در طول کشت و فرآوری جلبک محتمل است اظهار داشت: بااینکه خود جلبک سمی نیست اما آلودگی هایی با سیانوتوکسین ها، فلزات سنگین، آفت کش ها یا هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای و سمومی مانند سم میکروسیستین و هپاتوتوکسین می تواند منجر به مسمومیت، لطمه کبدی، اختلال گوارشی و حتی خطرات طولانی مدت مانند آلزایمر و پارکینسون شود. کریمی اشاره کرد: فیکوسیانین موجود در جلبک نیز امکان دارد در بعضی افراد آلرژی ایجاد نماید و حتی منجر به شوک آنافیلاکسی شود. منبع: ایمن رها 1404/09/18 09:52:31 5.0 / 5 18 تگهای خبر: ایمنی , پزشك , تبلیغات , تخصص با این مطلب ایمن رها موافقید؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط ثبت ۲۰ حادثه در استان تهران طی یک هفته تزریق واکسن آنفولانزا در آبان و آذر هم مؤثر است؟ سرقت نیم کیلو طلا با همدستی پسر خانواده مصرف سرم در کشور 2 برابر شده است نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۵ بعلاوه ۱