هشدار سازمان غذا و دارو افزایش موارد مسمومیت کبدی با اسپیرولینا

هشدار سازمان غذا و دارو افزایش موارد مسمومیت کبدی با اسپیرولینا به گزارش ایمن رها، رییس گروه پایش ایمنی مصرف فراورده های سلامت سازمان غذا و دارو اظهار داشت: طبق گزارش های ثبت شده در سامانه ADR.TTAC.IR، مصرف اسپیرولینا با سفارش افراد ناشی سبب بروز عوارض شدید کبدی در کشور شده است.


مرجان کریمی گفت: در ماه های گذشته گزارش هایی در سامانه گزارش دهی عوارض و اشتباهات دارو پزشکی کشور بر مبنای بروز عارضه لطمه کبدی درپی مصرف فرآورده اسپیرولینا با سفارش باشگاه های ورزشی و افراد غیرماهر دریافت شده است.
وی با اشاره به ثبت موارد مشابه در دیگر کشورها اضافه کرد: گزارشات نشان میدهد در برزیل ۶۰ مورد فوت و ۱۲۶ لطمه کبدی ناشی از این فراورده ثبت شده است.
وی اضافه کرد: مردم باید علاوه بر تبلیغات اغواکننده، از مضرات بالقوه این جلبک نیز آگاه باشند.
رئیس گروه پایش ایمنی مصرف فراورده های سلامت اضافه کرد: بااینکه اسپیرولینا یک جلبک سبز-آبی سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و پروتئین است اما مصرف کنترل نشده آن می تواند مخاطرات جدی بهمراه داشته باشد.
وی با اعلان اینکه احتمال ایجاد مواد سمی در طول کشت و فرآوری جلبک محتمل است اظهار داشت: بااینکه خود جلبک سمی نیست اما آلودگی هایی با سیانوتوکسین ها، فلزات سنگین، آفت کش ها یا هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای و سمومی مانند سم میکروسیستین و هپاتوتوکسین می تواند منجر به مسمومیت، لطمه کبدی، اختلال گوارشی و حتی خطرات طولانی مدت مانند آلزایمر و پارکینسون شود.
کریمی اشاره کرد: فیکوسیانین موجود در جلبک نیز امکان دارد در بعضی افراد آلرژی ایجاد نماید و حتی منجر به شوک آنافیلاکسی شود. به همین دلیل از مصرف خودسرانه و مصرف فراورده های غیر مجاز این جلبک باید اکیدا اجتناب شود.
مرجان کریمی گفت: در ماه های گذشته گزارش هایی در سامانه گزارش دهی عوارض و اشتباهات دارو پزشکی کشور بر مبنای بروز عارضه لطمه کبدی درپی مصرف فرآورده اسپیرولینا با سفارش باشگاه های ورزشی و افراد غیرماهر دریافت شده است.
وی با اشاره به ثبت موارد مشابه در دیگر کشورها اضافه کرد: گزارشات نشان میدهد در برزیل ۶۰ مورد فوت و ۱۲۶ لطمه کبدی ناشی از این فراورده ثبت شده است.
وی اضافه کرد: مردم باید علاوه بر تبلیغات اغواکننده، از مضرات بالقوه این جلبک نیز آگاه باشند.
رئیس گروه پایش ایمنی مصرف فراورده های سلامت اضافه کرد: بااینکه اسپیرولینا یک جلبک سبز-آبی سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و پروتئین است اما مصرف کنترل نشده آن می تواند مخاطرات جدی بهمراه داشته باشد.
وی با اعلان اینکه احتمال ایجاد مواد سمی در طول کشت و فرآوری جلبک محتمل است اظهار داشت: بااینکه خود جلبک سمی نیست اما آلودگی هایی با سیانوتوکسین ها، فلزات سنگین، آفت کش ها یا هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای و سمومی مانند سم میکروسیستین و هپاتوتوکسین می تواند منجر به مسمومیت، لطمه کبدی، اختلال گوارشی و حتی خطرات طولانی مدت مانند آلزایمر و پارکینسون شود.
کریمی اشاره کرد: فیکوسیانین موجود در جلبک نیز امکان دارد در بعضی افراد آلرژی ایجاد نماید و حتی منجر به شوک آنافیلاکسی شود.

منبع:

1404/09/18
09:52:31
5.0 / 5
18
تگهای خبر: ایمنی , پزشك , تبلیغات , تخصص
با این مطلب ایمن رها موافقید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

imenraha.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ایمن رها محفوظ است

ایمن رها

تجهیزات آتش نشانی و ایمنی و فروش و شارژ کپسولهای آتش نشانی
ایمنی را جدی بگیرید ؛ ایمن رها: حافظ جان و مال شما